Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 17:28

  Η Μόσχα διευρύνει τη λίστα αξιωματούχων της ΕΕ που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Ρωσία

  Η Ρωσία εξετάζει τη λάθος στρατηγική hedging για το πετρέλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία αποφάσισε να διευρύνει σε ισότιμη βάση τον κατάλογο των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη Ρωσία, επικαλούμενη "μη φιλικές ενέργειες" κατά της Μόσχας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την οποία ανέγνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του, Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενήμερώσης.

  "Ως απάντηση στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ρωσική πλευρά έλαβε την απόφαση να διευρύνει τον αντίστοιχο κατάλογο με τους εκπροσώπους των χωρών μελών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο αριθμός των προσώπων του που θα περιλαμβάνει ο ρωσικός κατάλογος θα αντιστοιχηθεί με τον υπάρχοντα κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε η Ζαχάροβα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θεσμικά όργανα της ΕΕ θα αφορά η απόφαση αυτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Η ίδια υπογράμμισε παράλληλα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει περαιτέρω μέτρα, εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να ασκήσουν πιέσεις μέσω των κυρώσεων. "Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει την γραμμή της αντιπαράθεσης διατηρούμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε αντίστοιχα μέτρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ