Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 16:28

  Προσυνεδριακή "βουτιά" 6% για την Tesla στον απόηχο των ανακοινώσεων για τη νέα μπαταρία

  Η Tesla τρέχει με “τέρμα τα γκάζια” και... εκτινάσσει την περιουσία του Μασκ στα 100 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ανακοινώσεις της Tesla όσον αφορά τη νέα φθηνότερη μπαταρία που αναπτύσσει, η οποία δεν αναμένεται σύντομα, απογοήτευσε τους επενδυτές που για μια ακόμη μέρα φαίνεται να "γυρίζουν” την πλάτη στον τίτλο της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων.

  Η μετοχή της Tesla καταγράφει πτώση της τάξης του 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης.

  Από τη μεριά του, πάντως, ο αναλυτής Colin Rusch της Oppenheimer είναι πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι θα "αγόραζε παρά την οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αδυναμία”.

  Ο Rusch επαναλαμβάνει, μάλιστα, την σύσταση "outperform” για τη μετοχή, σύσταση που διατηρεί εξάλλου τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 451 δολάρια ανά μετοχή.

  Ο αναλυτής της Oppenheimer σημειώνει ότι η Tesla σκιαγράφησε "έναν ισχυρό εμφάνταστο σχέδιο για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την απόδοση της μπαταρίας”, που περιλαμβάνει τη διάθεση ενός οχήματος με τιμή 25.000 δολαρίων την επόμενη τριετία και την αύξηση της χωρητικότητας κατά 20 φορές έως το 2030.

  Ο Rusch επισημαίνει επίσης ότι οι προβλέψεις της εταιρείας για αύξηση των παραδόσεων οχημάτων κατά 30%-40% το 2020 κινείται υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών.

  "Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη φιλοδοξία της και πιστεύουμε ότι αυτός ο ‘οδικός χάρτης’ σηματοδοτεί την εξελισσόμενη τεχνολογία", έγραψε ο Rusch σε σημείωμά του προς τους πελάτες.

  "Παρότι οι περιορισμένες λεπτομέρειες ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετοχές, θα είμαστε αγοραστές παρά την οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αδυναμία”.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υπερδιπλασιαστεί (+111,7%) τους τελευταίους τρεις μήνες, μέχρι και εχθές, τη στιγμή που τα κέρδη του S&P 500 ανέρχονται μόλις σε 5,9%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ