Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 08:56

  Αποτελεσματικό το φάρμακο Avigan της Fujifilm κατά του κορονοϊού - Πέρασε και το τρίτο στάδιο δοκιμών

  Αποτελεσματικό το φάρμακο Avigan της Fujifilm κατά του κορονοϊού - Πέρασε και το τρίτο στάδιο δοκιμών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fujifilm ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ιαπωνίας για τη χρήση ενός αντιικού φάρμακο κατά της Covid-19, μετά την διαπίστωση ότι βοηθά ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα να απαλλαγούν οριστικά από τον κορονοϊό ταχύτερα.

  Η άδεια την οποία ζητεί η εταιρεία αφορά τη διεύρυνση της χρήσης του Avigan ακόμη και εντός Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Το φάρμακο, γνωστό και με το όνομα της δραστικής του ουσίας, favipiravir, διαθέτει ήδη άδεια διάθεσης στην Ιαπωνία ως αντιγριπικό.

  Η μετοχή της Fujifilm σημείωνε άνοδο 5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την ανακοίνωση της είδησης.

  Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του φαρμάκου σε 156 ασθενείς έδειξε ότι η κατάσταση της υγείας εκείνων που λάμβαναν το Avigan βελτιώθηκε έπειτα από 11,9 μέρες, έναντι 14,7 ημερών που χρειάστηκαν οι άλλοι ασθενείς με COVID-19 που λάμβαναν ψευδοφάρμακο.

  Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία έγινε από την θυγατρική της Fujifilm, Toyama Chemical, είναι σημαντικά από στατιστικής άποψης, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

  Η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του Avigan, το οποίο είχε εγκριθεί το 2014 ως έκτακτη θεραπεία για τη γρίπη, και δεσμεύτηκε να το δωρίσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.

  Το Avigan ήδη προωθείται ευρέως από την ιαπωνική κυβέρνηση και έχει παρασχεθεί από το Τόκιο σε 80 χώρες τους τελευταίους μήνες, ακόμη και πριν την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών.

  Η Fujifilm έχει δηλώσει ότι εργάζεται για την αύξηση της παραγωγής του Avigan προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της Ιαπωνίας και των άλλων χωρών που επιθυμούν να κάνουν χρήση του.

  Μια ελαφρώς παραλλαγμένη μορφή του φαρμάκου έχει εγκριθεί για χρήση στη Ρωσία. Η Fujifilm έχει υπογράψει επίσης συμφωνία παροχής της πατέντας με το εργαστήριο Dr. Reddy’s Laboratories της Ινδίας από τον Ιούλιο για παραγωγή του φαρμάκου προς χρήση εκτός Ιαπωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ