Αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής, σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Τρίτη, 22-Σεπ-2020 17:58
Την αναβολή της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο που είχε σχεδιαστεί για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου καθώς ο πρόεδρος Σαρλ Μισέλ ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώθηκε σήμερα ότι ένας άνδρας των υπηρεσιών ασφάλειας, με τον οποίο είχε στενές επαφές την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο πρόεδρος πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και σε έλεγχο που έκανε χθες βρέθηκε αρνητικός. Ωστόσο, με σεβασμό στους κανονισμούς του Βελγίου, μπήκε σε καραντίνα από σήμερα.
The @eucopresident has decided to postpone the special European Council meeting that was planned for 24 and 25 September to 1 and 2 October #EUCO
— Barend Leyts (@BarendLeyts) September 22, 2020