Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Σεπ-2020 13:39

  Το Παρίσι είναι αντίθετο στην επιστροφή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων με τη μορφή που είχαν πριν από την κρίση

  Το Παρίσι είναι αντίθετο στην επιστροφή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων με τη μορφή που είχαν πριν από την κρίση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος υφυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις Κλεμάν Μπον δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι είναι αντίθετος στην επιστροφή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας με τη μορφή που ίσχυαν στην ΕΕ πριν την αναστολή τους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

  "Δεν μπορούμε να φανταστούμε να τίθεται εκ νέου σε ισχύ το ίδιο Σύμφωνο" Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που καθορίζει αυτούς τους κανόνες, δήλωσε ο Μπον. "Χρειάζονται δημοσιονομικοί κανόνες; Σίγουρα. Πρέπει να τους αναθεωρήσουμε; Επίσης σίγουρα", πρόσθεσε.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλε τον Μάρτιο την εφαρμογή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μεταξύ των υποχρεώσεων που τα κράτη-μέλη δεν είναι υποχρεωμένα επί του παρόντος να τηρούν είναι ο γνωστός κανόνας που επιβάλλει το δημόσιο έλλειμμά τους να παραμένει κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) τους.

  "Δεν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε σε ισχύ το Σύμφωνο Σταθερότητας με τη μορφή που το γνωρίζαμε στο παρελθόν καθώς η κρίση το συμπαρέσυρε…διότι είμαστε σε μία περίοδο όπου πρέπει, περισσότερο απ’ ό,τι πριν από την κρίση, να επενδύσουμε στις οικονομίες μας", δήλωσε ο Μπον, επικαλούμενος ιδιαίτερα την οικολογική μετάβαση και την ψηφιακή μετάβαση, που θεωρούνται προτεραιότητες από την ΕΕ.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ