Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2020 19:43

  Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θέλει θεμελιώδη αναπροσανατολισμό της παγκόσμιας οικονομίας

  Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θέλει θεμελιώδη αναπροσανατολισμό της παγκόσμιας οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, τάσσεται υπέρ ενός  θεμελιώδους  αναπροσανατολισμού της παγκόσμιας οικονομίας. 

  "Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σύστημα πιο ανθεκτικό, πιο περιεκτικό και πιο βιώσιμο. Η πανδημία του κορονοϊού έδειξε ότι "ο νεοφιλελευθερισμός στη σημερινή του μορφή έκλεισε τον κύκλο του", είπε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Die Zeit.

  "Η αγορά από μόνη της δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. Απαιτείται ένα ισχυρό κράτος για ένα σύστημα κανόνων, το οποίο να  αποτρέπει την κλίση προς τη μία ή στην άλλη κατεύθυνση. θα πρέπει να ορίσουμε ξανά τον καπιταλισμού. Δεν πρέπει να εξετάσουμε μόνο το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο, αλλά και το κοινωνικό κεφάλαιο, το φυσικό κεφάλαιο και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να είναι επιτυχημένες σήμερα πρέπει να ενσωματώσουν όλα αυτά τα στοιχεία στη στρατηγική τους", τόνισε.

  Ο 82χρονος οικονομολόγος τάχθηκε και υπέρ της επιτάχυνσης της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής: "Πρέπει να προχωρήσουμε στην απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα το συντομότερο δυνατό. Κοιτάξτε τις πυρκαγιές της Καλιφόρνια. Οι άνθρωποι δεν φορούν μόνο μάσκα μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και επειδή ο αέρας είναι γεμάτος σωματίδια αιθάλης".

  Μία φορά το χρόνο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καλεί υψηλού επιπέδου πολιτικούς, επιχειρηματίες, οικονομολόγους και ακτιβιστές στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός για ανταλλαγή απόψεων. Οι επικριτές του Φόρουμ το  κατηγορούν ότι αυτές οι ελιτίστικες συναντήσεις δεν έχουν συγκεκριμένες αποτελέσματα.

  Πηγή: Zeit-Online

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ