Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2020 15:45

  Ο κολοσσός της γενετικής Illumina εξαγοράζει την υποστηριζόμενη από τον Bezos start-up Grail έναντι 8 δισ. δολ.

  Ο κολοσσός της γενετικής Illumina εξαγοράζει την υποστηριζόμενη από τον Bezos start-up Grail έναντι 8 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κολοσσός του κλάδου της γενετικής Illumina σύναψε συμφωνία εξαγοράς της start-up Grail, η οποία ειδικεύεται στην ανίχνευση του καρκίνου έναντι 8 δισ. δολ.

  Οι μέτοχοι της Grail θα λάβουν 3,5 δισ. δολ. σε μετρητά και 4,5 δισ. σε κοινές μετοχές της Illumina, ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα. Η Illumina κατείχε ήδη ποσοστό άνω του 10% στην Grail.

  Η Illumina αποτελεί τεράστια δύναμη στα γονιδιακά τεστ του εμπορίου και αποτελεί οργανικό τμήματα μεγάλου μέρους των φαρμακευτικών ερευνών. Η Grail, αρχικώς ιδρυθείσα από την Illumina και στη συνέχεια αυτονομούμενη ως ξεχωριστή και ανεξάρτητη εταιρεία, αναπτύσσει ένα αιματολογικό τεστ που έχει ως στόχο την ανίχνευση του καρκίνου σε αρχικό στάδιο.

  Η Grail έχει πίσω της μια σειρά γνωστών υποστηρικτών από τους κλάδους της τεχνολογίας και των υπηρεσιών υγείας, όπως είναι οι Bill Gates και Jeff Bezos, καθώς και οι εταιρείες Merck & Co. και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

  Η εταιρεία υπέβαλε έγγραφα για Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) εντός του Σεπτεμβρίου. Ως μη εισηγμένη εταιρεία, η Grail έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1,9 δισ. δολ., σύμφωνα με τα έγγραφά της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ