Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 21:33

  Αυστρία: Στο 1,3 βρίσκεται ο αριθμός αναπαραγωγής του κορονοϊού

  Αυστρία: Στο 1,3 βρίσκεται ο αριθμός αναπαραγωγής του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο 1,3 βρίσκεται ο αριθμός αναπαραγωγής του κορονοϊού στην Αυστρία, που σημαίνει ότι ένα άτομο που έχει μολυνθεί με SARS-CoV-2 μολύνει σήμερα 1,3 άτομα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES), ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο αριθμός αναπαραγωγής (R0) ήταν 1,02 και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1,25.

  Ο οργανισμός AGES εκτιμά τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης - με βάση τα δεδομένα από τις πρόσφατα εμφανιζόμενες περιπτώσεις Covid-19 που εισήχθησαν στο Αυστριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Αναφοράς (EMS) - σήμερα 8%. Για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν τα καθημερινά περιστατικά σύμφωνα με την ημερομηνία εργαστηριακής διάγνωσης και η μοντελοποίηση της εξέλιξης του αριθμού των κρουσμάτων, μεταξύ 4 και 16 Σεπτεμβρίου.

  Καταγράφηκαν 7.356 περιπτώσεις κατά τις 13 επιδημικές ημέρες που καλύφθηκαν, και την περασμένη εβδομάδα, η ημερήσια αύξηση των ασθενών ήταν 6,5%, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ήταν 1,7%.

  Όπως αναφέρθηκε σήμερα, σε κανένα από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια ο αριθμός αναπαραγωγής δεν είναι κάτω από 1,0, στα κρατίδια Φόραλμπεργκ και Καρινθία είναι σήμερα 1,5 και επομένως, υψηλότερο από ό,τι στη Βιέννη, η οποία σε απόλυτους αριθμούς έχει τα περισσότερα κρούσματα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ωστόσο, η AGES επισημαίνει ότι σε περιοχές με συγκριτικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων - μόνο οκτώ νέες μολύνσεις αναφέρθηκαν σήμερα από την Καρινθία - η παράμετρος αντιδρά έντονα στις βραχυπρόθεσμες αλλαγές - την εμφάνιση εστιών.

  Σύμφωνα με τα αποψινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχεται σε 7.447, συνολικά έχουν καταγραφεί 37.047 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχουν διενεργηθεί 1.413.965 διαγνωστικά τεστ.

  Οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο είναι σήμερα 334 και από αυτούς οι 62 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι από κορονοϊό έχουν φτάσει τους 744.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020