Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 20:26

  Ο Καναδάς διακόπτει τις συνομιλίες περί ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα

  Ο Καναδάς διακόπτει τις συνομιλίες περί ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν αξίζει πλέον να επιδιώκουμε μια εμπορική συμφωνία μεταξύ του Καναδά και της Κίνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Globe and Mail σύμφωνα με το Reuters, εγκαταλείποντας τις συνομιλίες για το ελεύθερο εμπόριο που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια.

  "Δεν βλέπω να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες τώρα για να συνεχιστούν αυτές οι συνομιλίες αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε ο Σαμπάνι.

  Το σχόλιο του Σαμπάνι απέκλεισε την ιδέα μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για την οποία ο πρωθυπουργός Justin Trudeau έχει δεχθεί πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας δεχόμενος κριτική ότι ήταν πολύ πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις σε αντάλλαγμα για περισσότερο εμπόριο με την Κίνα.

  Η κυβέρνηση του Trudeau έχει λίγη όρεξη για να επιστρέψει στην φιλόξενη ατμόσφαιρα που βοήθησε να δημιουργήσει πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο Σαμπάνι επέκρινε επανειλημμένα την Κίνα για "επιθετική, καταναγκαστική διπλωματία".

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να φέρουν πίσω στη χώρα τους Michael Kovrig και Michael Spavor, οι οποίοι κατηγορήθηκαν τον Ιούνιο για κατασκοπεία στην Κίνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ