Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 19:09

  Γερμανία: Προτροπές Σόιμπλε για συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Κοινοβούλιο

  Γερμανία: Προτροπές Σόιμπλε για συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Κοινοβούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αρχή της σημερινής συνόδου του ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), ο πρόεδρός της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέτρεψε με έμφαση τους βουλευτές να συμμορφωθούν με τα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων από τον κορονϊό, τα οποία αποφασίστηκαν χτες από το Συμβούλιο των Πρεσβύτερων του Σώματος.

  "Αυτό ισχύει κυρίως για την μάσκα προστασίας του στόματος και της μύτης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου", δήλωσε ο Σόιμπλε (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης /CDU). Προηγουμένως, είχε ασκηθεί κριτική σε μέλη του (ακροδεξιού) κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AFD) τα οποία αρνούνταν να το πράξουν.

  "Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνεί για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της μάσκας ή για την πανδημία του κορονοϊού γενικώς, αλλά σε μια δημοκρατία πρέπει να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό είναι επίσης και θέμα σεβασμού προς τους άλλους", τόνισε ο Σόιμπλε, χωρίς να αναφέρει ρητά το AfD.

  Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του "Spiegel", το Συμβούλιο των Πρεσβύτερων κατέστησε επίσης σαφές ότι η μάσκα προστασίας πρέπει να φοριέται τόσο στους ανελκυστήρες του κτιρίου της Βουλής, όσο και σε όλους τους χώρους της. Μόνο στην αίθουσα της ολομέλειας και στις αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα μπορούσε να αφαιρεθεί η μάσκα. 

  Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα με το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Το θέμα αυτό ενέτεινε την κριτική της χαλαρής εφαρμογής των κανόνων προστασίας  από βουλευτές και υπαλλήλους του AfD.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ