Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 12:14

  Αυστραλία: Η κυβέρνηση στηρίζει με 3 εκατ. ευρώ το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Australian Associated Press

  Αυστραλία: Η κυβέρνηση στηρίζει με 3 εκατ. ευρώ το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Australian Associated Press
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα τη χορήγηση βοήθειας 5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (3 εκατ. ευρώ) στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Australian Associated Press (AAP) για να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

  Το Australian Associated Press βρίσκεται αντιμέτωπο μ' ένα αβέβαιο μέλλον μετά την αποχώρηση, τον Μάρτιο, των κύριων μετόχων του, της εταιρείας News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ και του δημοσιογραφικού ομίλου Nine Entertainment.

  Η κυβέρνηση αποφάσισε να επέμβει για να σώσει το μοναδικό αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων επειδή "η άσκηση της δημοσιογραφίας υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον", υπογράμμισε ο υπουργός Επικοινωνίας Πολ Φλέτσερ.

  Ο ίδιος αναφέρθηκε στον ουσιώδη ρόλο που διαδραματίζει αυτό το πρακτορείο, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 85 χρόνια, σε όρους ποικιλομορφίας του τοπίου των μέσων ενημέρωσης, σε μια χώρα όπου τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στα χέρια μιας φούχτας δημοσιογραφικών ομίλων.

  Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία του πρακτορείου για την κάλυψη της επικαιρότητας στις περιφέρειες αυτού του τεράστιου νησιού-ηπείρου.

  Πριν από μερικούς μήνες, το AAP είχε μετατραπεί σε μη κερδοσκοπική οντότητα και το μισό προσωπικό του είχε απολυθεί.

  Ωστόσο αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εξαιτίας κυρίως των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

  Πριν από μερικές ημέρες, το APP είχε ανακοινώσει μια συμμετοχική χρηματοδότηση με στόχο να επιτραπεί η επιβίωσή του.

  Η κρίση της Covid-19 "προκάλεσε άνευ προηγουμένου δυσχέρειες" στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Φλέτσερ, "με ισχυρή πτώση των διαφημιστικών εσόδων η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα πολυάριθμων οργάνων του Τύπου".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ