Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 12:42

  Brexit: Ο Μισέλ Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή

  Brexit: Ο Μισέλ Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε στους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εφικτή, τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

  Η ενημέρωση των ευρωπαίων πρεσβευτών έγινε χθες και οι πηγές είτε παρευρίσκονταν στην συνάντηση είτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.

  "Ο Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, ωστόσο οι επόμενες είναι ημέρες κλειδιά", δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ δεύτερος διπλωμάτης δήλωσε ότι ο ευρωπαίος διαπραγματευτής είπε: "Η ελπίδα παραμένει".

  Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διστακτικές υποχωρήσεις που προτάθηκαν από το Λονδίνο σχετικά με την αλιεία - ένα από τα ακανθώδη θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - αποτελούν αχτίδα ελπίδας.

  Ωστόσο, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι βρετανικές υποχωρήσεις δεν είναι επαρκείς για να γίνουν αποδεκτές από την Ενωση.

  Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα συναντηθεί με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ