Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 09:59

  Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αναθεώρησε ανοδικά το outlook της οικονομίας

  Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αναθεώρησε ανοδικά το outlook της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ιαπωνική οικονομία σήμερα, επισημαίνοντας ότι έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει μετά την δύσκολη περίοδο που γνώρισε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η οικονομία "έχει ξεκινήσει να ενισχύεται με την οικονομική δραστηριότητα να ανακάμπτει σταδιακά", αν και οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες λόγω της αρνητικής επίδρασης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Προηγουμένως, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η οικονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

  Η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της, επιβεβαιώνοντας ότι η ιδιαίτερα διευκολυντική στάση που έχει υιοθετήσει για την τόνωση της ανάπτυξης θα παραμείνει σε ισχύ και το επόμενο διάστημα.

  Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και για την απόδοση στο 10ετές κυβερνητικό ομόλογο κοντά στο μηδέν.  Η τράπεζα επανέλαβε εξάλλου ότι παραμένει έτοιμη να αγοράσει απεριόριστα ποσά κυβερνητικών ομολόγων στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ