Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 18:10

  Ο Μάιερ ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ τη Γερμανία και θα δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα

  Ο Μάιερ ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ τη Γερμανία και θα δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέφεν Μάιερ χαιρέτισε την υποδοχή προσφύγων από καταυλισμούς της Ελλάδας. "Η Γερμανία προχωρά τώρα με ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός, με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

  Μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε να δεχθεί περίπου 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά. Οι αντιδράσεις σε αυτήν την απόφαση ποικίλουν:  Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και οι Πράσινοι για παράδειγμα θεωρούν ότι δεν είναι αρκετοί.

  Οι πρόσφυγες τους οποίους θα δεχτεί πάντως η Γερμανία από την Ελλάδα έχουν όλοι αναγνωρισμένο καθεστώς προστασίας. Σύμφωνα δε με τον Μάιερ, πρόκειται για 150 ασυνόδευτους νέους και 408 οικογένειες.

  Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός εξήγησε στο Dlf γιατί πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να δεχτεί η Γερμανία ως μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφυγες από την Ελλάδα. "Επειδή ελπίζω ότι αυτή η κίνηση θα χρησιμεύσει ως πρότυπο στην ΕΕ, η οποία θα επηρεάσει επίσης τις αποφάσεις άλλων χωρών της ΕΕ σχετικά με το θέμα των προσφύγων".

  Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να παρουσιάσει τη νέα της πρόταση για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο είχε προαναγγελθεί για τον Μάρτιο, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναβλήθηκε.

  Ο Μάιερ τόνισε πάντως στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο ότι "η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταλήξει σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ