Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 12:36

  Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η ανάκαμψη του εμπορίου τον Ιούλιο

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της ευρωζώνης και οι εισαγωγές της, για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, αλλά σε χαμηλότερο ρυθμό, κάτι που άφησε τις εμπορικές ροές πολύ χαμηλότερα του επιπέδου προ κορονοϊού.

  Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές αγαθών της ευρωζώνης προς τον υπόλοιπο κόσμο, ξεπέρασαν τις εισαγωγές κατά 27,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σε ένα υψηλότερο πλεόνασμα από τα 23,2 δισ. ευρώ που εμφάνισε τον Ιούλιο του 2019.

  Προσαρμοσμένες για εποχικές διακυμάνσεις, οι εξαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 6,5% από τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,2%.

  Παρά τις αυξήσεις τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο, οι εξαγωγές παραμένουν 12,5% χαμηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου, και οι εισαγωγές χαμηλότερα κατά 11%.

  Για την ΕΕ στο σύνολό της, τα στοιχεία της Eurostat εμφανίζουν ότι οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ινδία υποχώρησαν κατακόρυφα στη διάρκεια του επταμήνου του έτους, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πριν από ένα χρόνο, και περισσότερο από το ένα πέμπτο σε κάθε περίπτωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ