Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Σεπ-2020 19:33

  Οριστική διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας ζητεί Αυστριακός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής

  Οριστική διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας ζητεί Αυστριακός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη θέση ότι είναι επιτέλους καιρός για μία οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, "κάτι που θα μας απαλλάξει και από τις διαμάχες ως προς τα προβλεπόμενα κοινοτικά κονδύλια", υποστηρίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Αντρέας Σίντερ, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης.

  Ο ίδιος τονίζει, πως με πρωτοβουλία τους, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες επαναβεβαίωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο αποτελεί ουσιαστικό βήμα και ταυτόχρονα τάχτηκαν κατηγορηματικά ενάντια στα συνεχή παιχνίδια εξουσίας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

  Κατά την άποψή του, επειδή οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της ΕΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τόσο σημαντικές, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να γελοιοποιείται απέναντι στην Τουρκία.

  Στο πλαίσιο των αυστηρότερων κανόνων της ΕΕ που ψήφισαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εξαγωγές όπλων, ο Αντρέας Σίντερ επισημαίνει ότι "εδώ απαιτείται πολύ περισσότερη διαφάνεια και ενιαίοι κανόνες, και αυτό ισχύει και για τα εμπάργκο".

  "Όσον αφορά την Τουρκία, ζητάμε να μην επιτρέπονται πλέον οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία όσο συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να υποδαυλίζει την κλιμάκωση και έχει καταστήσει τόσο σαφές ότι η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν είναι αξιόπιστος εταίρος για την ΕΕ", τονίζει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Αντρέας Σίντερ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ