Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Σεπ-2020 17:33

  Γερμανία: Επικρίνεται ως ανεπαρκής η πρόταση Μέρκελ - Ζεεχόφερ για υποδοχή 1.500 προσφύγων από ελληνικά νησιά

  Γερμανία: Επικρίνεται ως ανεπαρκής η πρόταση Μέρκελ - Ζεεχόφερ για υποδοχή 1.500 προσφύγων από ελληνικά νησιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οργάνωση υπέρ του ασύλου "Pro Asyl" επικρίνει την πρόταση για υποδοχή 1.500 περισσότερων προσφύγων από ελληνικά νησιά στη Γερμανία, οι Πράσινοι μιλούν για απλό άλλοθι, οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η δική τους γνώμη και η ακροδεξιά τη θεωρεί "μοιραία".

  Η γερμανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ  του ασύλου "Pro Asyl" επικρίνει την πρόταση του καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία (μόνο) 1.500 πρόσφυγες (γενικώς) από τα ελληνικά νησιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της "Pro Asyl"  Γκιούντερ Μπούρκχαρντ επέκρινε το γεγονός ότι "δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της απόφασης οι πρόσφυγες του καταυλισμού της Μόριας στη Λέσβο. Πρόκειται για μια κακή συμβιβαστική πρόταση δεδομένου ότι αφορά γενικώς πρόσφυγες από ελληνικά νησιά για τους οποίους έχει ήδη αναγνωριστεί ότι έχουν ανάγκη προστασίας. Τελικά, η πρόταση καταλήγει στο να παγιώσει την κατάσταση, δηλαδή τη μόνιμη παραμονή τους στα νησιά", είπε.

  Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ έκανε λόγο για μια προσφορά "άλλοθι" και ζήτησε την ταχεία υποδοχή 5.000 προσφύγων. 

  Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ρολφ Μίτσενιχ  επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποτελείται μόνο από την καγκελάριο και τον υπουργό Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο ο κυβερνητικός συνασπισμός θα συμφωνήσει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό και βοήθεια προς την Ελλάδα.

  Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά από αντίθετη πλευρά και αξιολόγησε την πρόταση της Μέρκελ και του Ζεέχοφερ ως "μοιραίο μήνυμα".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ