Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 21:33

  Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Άγκυρα για συνομιλίες για τη Συρία και τη Λιβύη

  Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Άγκυρα για συνομιλίες για τη Συρία και τη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα για έναν νέο γύρο συνομιλιών για τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντιτιθέμενες πλευρές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

  "Οι διαβουλεύσεις μεταξύ τουρκικών και ρωσικών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο χωρών για τη Λιβύη και τη Συρία θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2020 στην Άγκυρα", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

  Η Άγκυρα και η Μόσχα είναι οι κυριότεροι διαμεσολαβητές στον πόλεμο της Λιβύης και διεξάγουν συνομιλίες σχετικά με την εκεχειρία και την πολιτική διευθέτηση του ζητήματος. Η Ρωσία σημειώνεται πως υποστηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

  Η Άγκυρα και η Μόσχα υποστηρίζουν επίσης αντίθετες πλευρές στη Συρία. Η Ρωσία, μαζί με το Ιράν, υποστηρίζει τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που θέλουν να τον εκδιώξουν.

  Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 31 Αυγούστου και 1Σεπτεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ