Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 17:55

  Ο CEO της Airbus προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις

  Ο CEO της Airbus προειδοποιεί για υποχρεωτικές απολύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού αερομεταφορέα Airbus προειδοποίησε το προσωπικό για υποχρεωτικές απολύσεις, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αποτυγχάνουν να ανακάμψουν όσο γρήγορα αναμενόταν, από την κρίση του κορονοϊού.

  Η προειδοποίηση σε μια επιστολή προς τους 130.000 υπαλλήλους της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Guillaume Faury, την οποία είδε το Reuters, σηματοδοτεί έναν πιο απαισιόδοξο τόνο από την εταιρεία, η οποία είχε προηγουμένως πει μόνο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τα υποχρεωτικά μέτρα.

  "Σας οφείλω το να είμαι ξεκάθαρος: είναι απίθανο ότι οι εθελοντικές αποχωρήσεις θα είναι επαρκείς", έγραψε ο Faury στην επιστολή.

  Η απειλή των υποχρεωτικών απολύσεων διακινδυνεύει σύγκρουση με τα συνδικάτα και τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει παροτρύνει την εταιρεία με έδρα την Τουλούζη να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις καθώς "κλείνει" έως και 15.000 θέσεις για να αντιμετωπίσει την πτώση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

  "Δυστυχώς, η ανάκαμψη της κίνησης των αεροπορικών εταιρειών κατά τη θερινή περίοδο δεν ήταν στο επίπεδο που αναμέναμε", έγραψε ο Faury. "Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για μια κρίση που πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο βαθιά και μεγαλύτερη από τα προηγούμενα σενάρια".

  Ένας εκπρόσωπος της Airbus επιβεβαίωσε ότι ο Faury είχε εκδώσει μια "γενική ενημέρωση της επιχείρησης" σε επιστολή προς το προσωπικό την Παρασκευή.

  "Αυτό είναι μέρος του διαρκούς διαλόγου μεταξύ της ανώτερης διοίκησης και των υπαλλήλων της Airbus, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ανταλλαγή πληροφοριών με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος μέσω email.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ