Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 14:53

  Συγχώνευση εξετάζουν UBS και Credit Suisse, σύμφωνα με ελβετικό blog

  Συγχώνευση εξετάζουν UBS και Credit Suisse, σύμφωνα με ελβετικό blog
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πρόεδροι των UBS Group και Credit Suisse Group, επεξεργάζονται μια πιθανή συγχώνευση για να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, αναφέρει το Inside Paradeplatz, επικαλούμενο πηγές, όπως αναφέρει το Bloomberg.

  Το project με την ονομασία Signal, αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου της UBS, Axel Weber, ο οποίος εργάζεται πάνω σε αυτό με τον ομόλογό του στην Credit Suisse, Urs Rohner, αναφέρει το ελβετικό χρηματοοικονομικό blog.

  Ο Weber συζήτησε την ιδέα με τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών Ueli Maurer, και μια συμφωνία είναι πιθανό να έλθει μέχρι και στις αρχές του επομένου έτους.

  Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

  Ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη βρίσκεται υπό πίεση για να ενοποιηθεί καθώς η πανδημία εντείνει τα προβλήματα από τα χαμηλά επιτόκια.

  Οι ισπανικές CaixaBank και Bankia δήλωσαν αυτό το μήνα ότι επεξεργάζονται μια συμφωνία για να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και να εκκινήσουν την ενοποίηση.

  Ενώ μια συμφωνία μεταξύ των ελβετικών τραπεζών θα επέτρεπε την εξάλειψη της αλληλοεπικάλυψης, η εκτέλεση μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν δύσκολη, αναφέρει ο Andreas Venditti, αναλυτής της Vontobel.

  "Η ρύθμιση θα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για εμένα, διότι οι απαιτήσεις είναι πιο αυστηρές όσο μεγαλύτερη είναι μια τράπεζα", πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν θεωρεί πιθανή μια συμφωνία.

  Το ελβετικό blog τονίζει πως μια συγχώνευση θα μπορούσε να καταλήξει σε περικοπές θέσεων εργασίας ύψους 10%-20% του εργατικού δυναμικού, ή περίπου 15.000 παγκοσμίως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ