Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 12:52

  Alibaba: Σε συζητήσεις για επένδυση 3 δισ. δολαρίων στην Grab

  Alibaba: Σε συζητήσεις για επένδυση 3 δισ. δολαρίων στην Grab
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Alibaba Group βρίσκεται σε συζητήσεις για την επένδυση 3 δισ. δολαρίων στη εταιρεία της νοτιοανατολικής Ασίας Grab Holdings, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

  Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, θα ξοδέψει μέρος των κεφαλαίων για να αποκτήσει τμήμα του ποσοστού της Grab που κατέχει η Uber Technologies, αναφέρουν οι πηγές.

  Η συμφωνία πιθανώς αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα στοιχεία της Alibaba στη ΝΑ Ασία μετά από την πρώτη επένδυση στη Lazada το 2016.

  Η μεγαλύτερη επιχείρηση της Κίνας είχε προηγουμένως περιορισμένη συμμετοχή στις υπηρεσίες ταξί, αλλά μια πιθανή συνεργασία με την Grab της δίνει πρόσβαση σε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών σε οκτώ χώρες, έναν αυξημένο στόλο παραδόσεων καθώς και μερίδιο στο digital wallet και σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

  Το ποσό –σχεδόν το ένα πέμπτο της μέχρι πρόσφατα αποτίμησης της Grab στα 14 δισ. δολάρια- έρχεται εν μέσω αυξημένων ερωτημάτων σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στην υψηλή τιμή της καθώς αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Anthony Tan δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει την "μεγαλύτερη κρίση", ενώ ο συνιδρυτής Tan Hooi Ling προειδοποίησε τον Μάιο για έναν "μακρύ χειμώνα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ