Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 09:20

  Euronext: Κατέθεσε πρόταση για την Borsa Italiana

  Euronext: Κατέθεσε πρόταση για την Borsa Italiana
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο Euronext επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά στο London Stock Exchange, για την εξαγορά του Borsa Italiana.

  Η Euronext σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εταίροι της στην πρόταση είναι η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti και η Intesa Sanpaolo.

  Δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι η πρόταση θα οδηγήσει σε συμφωνία, πρόσθεσε η Euronext.

  Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Euronext και η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti επιβεβαίωσαν ότι είναι σε συζητήσεις για να καταθέσουν κοινή πρόταση για την Borsa Italiana, ενώ αναμένονται και ανταγωνιστικές προτάσεις από το ελβετικό χρηματιστήριο και το Deutsche Boerse.

  Το London Stock Exchange, το οποίο αγόρασε το χρηματιστήριο του Μιλάνου το 2007 έναντι 1,6 δισ. ευρώ, προσπαθεί τώρα να το πουλήσει ώστε να λάβει την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών για την εξαγορά της Refinitiv έναντι 27 δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία παροχής δεδομένων Refinitiv ανήκει κατά 45% από την Thomson Reuters, η οποία είναι μητρική της Reuters News.

  Το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο Euronext και η CDP θα αντιμετωπίσουν ανταγωνισμό από την ελβετική Six και το Deutsche Boerse, που σχεδιάζουν από κοινού να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την Borsa Italiana, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Η ίδια πηγή ανέφερε πως το LSE έχει ήδη δεχθεί ξεχωριστές προσφορές για την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης ομολόγων της Borsa, MTS, και θα χρειαστεί να αποφασίσει εάν θέλει να διασπάσει την Borsa ή να προχωρήσει σε μια απευθείας πώληση.

  Σημαντικός παράγοντας είναι και το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εξαγορά της Borsa, εάν θεωρηθεί asset-κλειδί για τους Ιταλούς νομοθέτες.

  "Η Ρώμη είναι σημαντικό μέρος των συζητήσεων. Το LSE θα κάνει οτιδήποτε για να κρατήσει χαρούμενη τη Ρώμη. Αλλά δεν θα πουλήσει φθηνά το Borsa", ανέφερε η πηγή.

  Η ιταλική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα εναντίον της διάσπασης του Borsa και θέλει να έχει λόγο για τη μελλοντική της στρατηγική και διοίκηση, έχουν δηλώσει αρκετές πηγές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ