Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Σεπ-2020 08:14

  Buffett: Θαυμάζω τους ανθρώπους που προσφέρουν σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες

  buffett
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν έχω δωρίσει ούτε ένα σεντ σε κάτι το οποίο να είχε κάποια χρησιμότητα για εμένα, αν το καλοσκεφθείτε", αποκαλύπτει ο Warren Buffett για το ζήτημα της ηθικής διάστασης της προσφοράς.

  Με αφορμή τα 90ά του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη, τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 βίντεο τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το έβδομο. 

  "Πάντα είχα όσα ήθελα στη ζωή, τα οποία μπορούσαν να μου προσφέρουν τα χρήματα. Η οικογένειά μου επίσης είχε όσα χρειαζόταν. Μάλιστα είχα περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν τα χρήματα - και σημαντικότερα πράγματα στη ζωή", υπογραμμίζει ο Buffett.

  "Ευτυχώς η προσφορά είναι σημαντική σε άλλους ανθρώπους. Επίσης, έχω πολλές μετοχές εδώ και σαράντα χρόνια, με τις οποίες τακτικά ασχολούμαι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τον τρόπο ζωής μου. 

  Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν ένα δισεκατομμύριο ή και παραπάνω (όπως τουλάχιστον μας λέει ο Steve Forbes, και μερικές φορές εύχονται να μην το έλεγε) και το μόνο που τους ζητάμε είναι ένα 50%. Εάν έχεις πρόβλημα να ζήσεις με 500 εκατομμύρια δολάρια, θα έβγαζα ένα βιβλίο για 'όσα μπορώ να κάνω για να ζήσω με αυτά τα χρήματα'.

  Οι άνθρωποι που θαυμάζω πραγματικά είναι αυτοί που προσφέρουν όσα έχουν ανάγκη οι ίδιοι αλλά αναγνωρίζουν πως αυτά έχουν ακόμη μεγαλύτερη χρησιμότητα σε άλλους. 

  Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό το βραβείο, το οποίο αποδέχομαι. Αλλά θα ήθελα να το αποδεχθώ όχι μόνο για εμένα τον ίδιο, αλλά για τα εκατομμύρια ανθρώπων που προσφέρουν σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες".

   

  Διαβάστε ακόμη:

  Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

  Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία

  Buffett: Πώς να μεγαλώσετε ισορροπημένα παιδιά

  Buffett: Πώς θα εξαλείψουμε τις ανισότητες

  *Buffett: Πότε θα υπογράψω τη διαθήκη μου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ