Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 18:03

  Κορονοϊός: Η Ελβετία θέτει 9 περιοχές της μητροπολιτικής Γαλλίας στις περιοχές υψηλού κινδύνου

  Κύπρος: Πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Ελβετία έθεσε σήμερα εννέα περιοχές της μητροπολιτικής Γαλλίας, εκ των οποίων το Ιλ-ντε-Φρανς με το Παρίσι και την περιοχή της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

  Με περισσότερα από 60 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί 14 ημέρες, η Ελβετία μπορεί να κατατάξει μια χώρα ή μια περιοχή στην κατηγορία των περιοχών υψηλού κινδύνου, και να επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τις συγκεκριμένες περιοχές.

  "Έχουμε νέες λοιμώξεις στη Γαλλία που ξεπερνούν σήμερα αριθμητικά τις λοιμώξεις που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ σε συνέντευξη Τύπου

  Οι εννέα γαλλικές περιοχές είναι οι εξής: Σαντρ-Βαλ ντε Λουάρ, Κορσική, Ω-ντε-Φρανς, Ιλ-ντε-Φρανς, Νορμανδία, Νέα Ακουιτανία, Οξιτανία, η περιοχή του Λίγηρα καθώς και οκτώ υπερπόντια εδάφη. Οι ελβετικές αρχές καλούν συνεπώς τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός τους από τις συγκεκριμένες περιοχές να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υιοθετεί μια περιφερειακή προσέγγιση για τις γειτονικές χώρες όσον αφορά τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα δεν επηρεάζονται από τα μέτρα.

  Η Ελβετία, με σχεδόν 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μέχρι σήμερα η λιγότερο πληγείσα χώρα από τον νέο κορονοϊό, παρά την εγγύτητά της με την Ιταλία, που ήταν το επίκεντρο της επιδημίας στην Ευρώπη πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, που τότε πλησίαζε τα 20, δεν σταμάτησε να αυξάνεται και ξεπέρασε σήμερα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, το όριο των 500 κρουσμάτων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ