Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 17:51

  Η Τέσλα συζητάει με τον Καναδά για να εξασφαλίσει νικέλιο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα

  Η Τέσλα συζητάει με τον Καναδά για να εξασφαλίσει νικέλιο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την καναδική εταιρεία ανθρακωρυχείων Giga Metals, με σκοπό να λάβει βοήθεια για την ανάπτυξη ενός μεγάλου ορυχείου που θα δώσει στον ηλεκτρικό κατασκευαστή πρόσβαση σε νικέλιο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για τις μπαταρίες του, ανέφεραν τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, στο Reuters.

  Παράλληλα με τον στόχο της για τη μείωση της ρύπανσης από την οδήγηση, η Tesla προσπαθεί επίσης να μειώσει το δικό της αποτύπωμα άνθρακα.

  "Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα αν εξορύσσετε νικέλιο αποτελεσματικά και με περιβαλλοντική ευαισθησία" είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Έλον Μασκ.

  Τα σχέδια νικελίου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα της Giga Metals περιλαμβάνουν τη μετατροπή των αποβλήτων από τις εξορυκτικές εργασίες σε βράχο τύπου τσιμέντου, χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας.

  Ο πρόεδρος της Giga Metal, Μάρτιν Βίντρα, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Tesla αλλά ανέφερε: "Η Giga βρίσκεται σε επικοινωνία εδώ και κάποιο καιρό με αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με την παραγωγή νικελίου με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το κόστος ανάπτυξης του έργου μας, με εξαίρεση τη μεταφορά υδροηλεκτρικής ενέργειας στον ιστότοπο, θα είναι μικρότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια".

  Η Tesla δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ