Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 00:06

  Buffett: Η δύναμη του καπιταλισμού

  Buffett: Η δύναμη του καπιταλισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πιο τυχερός άνθρωπος που θα έχει γεννηθεί ποτέ στον κόσμο μέχρι σήμερα θα είναι το μωρό που θα γεννηθεί στις μέρες μας στις ΗΠΑ, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, μιλώντας για τον καπιταλισμό. 

  Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη, τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 βίντεο τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το όγδοο για τη δύναμη του καπιταλισμού.

  "Το 1791, είχαμε πληθυσμό 4 εκατομμυρίων -δεν έβλεπες τριγύρω κάτι για το οποίο ήθελες να μιλήσεις", είπε ο Buffett, ο οποίος έχει ζήσει 15 Προέδρους από τους συνολικά 44 των ΗΠΑ. "Σήμερα βλέπεις 75 εκατομμύρια ιδιόκτητα σπίτια. Βλέπεις 260 εκατομμύρια οχήματα. Βλέπεις σπουδαία κολλέγια, εξαιρετικά νοσοκομεία. Βλέπεις το διαδίκτυο".

  Σύμφωνα με τον μεγάλο επενδυτή, αν γυρίσουμε τον χρόνο τρεις ζωές του Buffett πίσω, όταν ακόμη ο Τόμας Τζέφερσον ήταν 12 ετών, θα διαπιστώσουμε πως όλα αυτά συνέβησαν μέσα από το σπουδαίο σύστημα του καπιταλισμού.

  Αυτό, εξηγεί ο Buffett, δεν συνέβη επειδή οι ΗΠΑ είχαν 4 εκατομμύρια ταλαντούχους ανθρώπους: όπως διαβάζουμε, οι άνθρωποι ήταν εξίσου έξυπνοι στην Κίνα και την Ευρώπη. Επίσης, "οι Αμερικάνοι δεν δούλεψαν περισσότερο, αυτό είναι βέβαιο". Ούτε είχαν πολύ ευνοϊκό κλίμα ή κάτι τέτοιο. 

  "Είχαμε ένα σύστημα που δούλεψε", εξήγησε. Και ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, είπε, υπενθυμίζοντας τον Αμερικανικό εμφύλιο. 

  "Αλλά όλα αυτά έχουν παραχθεί από αυτούς τους ανθρώπους σε λιγότερο από τρεις δικές μου ζωές", κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  * Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

  * Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία

  * Buffett: Πώς να μεγαλώσετε ισορροπημένα παιδιά

  * Buffett: Πώς θα εξαλείψουμε τις ανισότητες

  * Buffett: Πότε θα υπογράψω τη διαθήκη μου

  * Buffett: Θαυμάζω τους ανθρώπους που προσφέρουν σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ