Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 15:40

  Η Φινλανδία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Επιτρέπει τις αφίξεις από τη Σουηδία

  Η Φινλανδία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Επιτρέπει τις αφίξεις από τη Σουηδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Φινλανδία θα χαλαρώσει τους αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα καθώς προσπαθεί να προσελκύσει και πάλι όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και τουρίστες ενόψει της χειμερινής περιόδου, επιτρέποντας τις αφίξεις από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης κορονοϊού συμπεριλαμβανομένης και της γειτονικής της Σουηδίας.

  Η Φινλανδία είχε προηγουμένως απαγορεύσει τις αφίξεις από χώρες με περισσότερα από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, ένα όριο που απέκλειε ταξιδιώτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο αποκλεισμός των Σουηδών δημιούργησε ιδιαίτερη αναταραχή, καθώς οι δύο γειτονικές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι.

  Από τις 19 Σεπτεμβρίου, το όριο προκειμένου οι χώρες να έχουν και πάλι απεριόριστη πρόσβαση θα αυξηθεί σε 25 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους. Οι ταξιδιώτες από χώρες όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο επίσης θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Φινλανδία εάν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για την Covid-19. Θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση είτε για δύο εβδομάδες είτε έως ότου καταθέσουν ένα δεύτερο αρνητικό τεστ.

  Το ποσοστό περιστατικών στη Φινλανδία για τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαμορφώθηκε χθες στα 7,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου και για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ