Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 19:34

  Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας ζητά να δεχτεί η χώρα πρόσφυγες από την Ελλάδα

  Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας ζητά να δεχτεί η χώρα πρόσφυγες από την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία (EKD) Χάινριχ Μπέντφορντ-Στρομ καλεί τη γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να βρει χωρίς καθυστέρηση μια ευρωπαϊκή λύση για τη κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες υποδοχής.

  "Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει με τις χώρες που είναι διατεθειμένες. Η Ευρώπη δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια κοινή πορεία στην πολιτική για τους πρόσφυγες", τόνισε ο Μπέντφορντ-Στροχμ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της "Passauer Neue Presse", με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

  "Γι 'αυτό πρέπει τώρα να δράσουμε γρήγορα. Εάν η Ευρώπη επικαλείται κοινές βασικές χριστιανικές αξίες, τότε η απομόνωση ανθρώπων που έχουν ανάγκη βρίσκεται σε καταφανή αντίφαση με αυτές. Οι Προτεστάντες επίσκοποι έχουν ζητήσει από τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει πλέον να αντιτάσσεται στις προσφορές των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των Δήμων να δεχτούν πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς. Αυτό είναι τώρα ακόμα πιο επιτακτικά απαραίτητο από ποτέ", τόνισε ο  πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) Μπέντφορντ-Στροχμ.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ