Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 18:49

  Όλαφ Σολτς: Παραμένει πρόκληση ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια

  Όλαφ Σολτς: Παραμένει πρόκληση ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι "η τήρηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα είναι δύσκολη για χρόνια. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός παραμένει μια πρόκληση", δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σήμερα στο Βερολίνο.

  "Όπως και το 2020, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρακάμψει και πάλι το επόμενο έτος τον προβλεπόμενο από το γερμανικό Σύνταγμα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, διότι και τότε θα χρειαστεί και πάλι σημαντικό νέο χρέος. Το 2022, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρξει και πάλι ένας κατά το ήμισυ κανονικός (ισοσκελισμένος) προϋπολογισμός", πρόσθεσε.

  "Αλλά δεν θα υπάρξουν ακόμα και μετά την κρίση του κοροναϊού συνηθισμένες καταστάσεις. Η κρίση του κορονοϊού θα έχει διαρκή επίδραση στα φορολογικά έσοδα. Η κατάθεση προϋπολογισμών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση", υπογράμμισε ο Σολτς, αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας.

  "Η γερμανική οικονομία όμως είναι αρκετά ισχυρή. Πολλές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να υπερβούν την κρίση και δεν θα κάνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό χρήση των ενισχύσεων λόγω κορονοϊού όπως πιστεύτηκε εν μέρει", πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ