Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 14:34

  Περικοπές 4.300 θέσεων εργασίας από την Singapore Airlines

  Περικοπές 4.300 θέσεων εργασίας από την Singapore Airlines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.300 θέσεις εργασίας, περίπου το 20% του προσωπικού της, εξαιτίας της επίδρασης της πανδημίας στη ζήτηση. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία της.

  Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφού ληφθούν υπόψη και οι εθελοντικές αποχωρήσεις, ο πιθανός αριθμός του προσωπικού που θα επηρεαστεί, θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και στο εξωτερικό.

  Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της ότι αναμένει να λειτουργήσει με χαμηλότερο του 50% της δυναμικής της μέχρι το τέλος της χρήσης στις 31 Μαρτίου 2021. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στο 8%.

  Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται πλήρως από τη διεθνή ζήτηση, σε μια στιγμή που πολλά σύνορα μένουν ουσιαστικά κλειστά.

  Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής Temasek Holdings και άλλοι, συμφώνησαν σε ένα πακέτο διάσωσης της Singapore Airlines τον Μάρτιο, ύψους 13,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός δανείπυ-γέφυρα που έχει αποπληρώσει και μετατρέψιμους τίτλους 9,7 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ