Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 00:05

  Buffett: Πώς θα εξαλείψουμε τις ανισότητες

  Buffett: Πώς θα εξαλείψουμε τις ανισότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψή του για το πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια η αντίληψη των ανθρώπων στις ΗΠΑ για την ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και μεταξύ των ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, δίνει ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett.

  Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη, τα οποία έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 βίντεο τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το πέμπτο.

  "Γεννήθηκα το 1930. Είχα δύο αδελφές οι οποίες ήταν σε κάθε επίπεδο εξυπνότερες από εμένα, είχαν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Οι γονείς μας μάς αγαπούσαν το ίδιο, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας είχαν ανάλογο ενδιαφέρον και για τους τρεις μας, ωστόσο στο υπόστρωμα όλων όσων συνέβαιναν στο σχολείο ή στο σπίτι βρισκόταν η ιδέα ότι οι αδελφές μου θα έπρεπε να παντρευτούν και αυτό θα ήταν μεγάλο επίτευγμα. Αντιθέτως εγώ θα μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα", αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής.

  "Το 1776", συνεχίζει ο Buffett, "δημοσιεύσαμε ως χώρα ένα ντοκουμέντο στον οποίο αναφέραμε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και ισότιμοι ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, το 1789, δημοσιεύσαμε ένα δεύτερο στο οποίο αναφερόταν ότι οι μαύροι αντιστοιχούσαν στα τρία πέμπτα ενός ανθρώπου. Εάν διαβάσετε το Άρθρο 2 του Συντάγματος των ΗΠΑ, θα βρείτε μια σειρά αρσενικών επιθέτων στην περιγραφή του ποιος μπορεί να γίνει πρόεδρος της χώρας.

  Κάνοντας ένα fast forward στο 1920, χρειάστηκαν 33 διορισμοί δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πριν διοριστεί εκεί γυναίκα δικαστής", συμπληρώνει ο βετεράνος επικεφαλής της Berkshire Hathaway.

  "Είμαστε μια φιλόδοξη κοινωνία. Πράγματι κάνουμε πρόοδο, σκεφτείτε όμως πόσο ταλέντο χαραμίσαμε όλα αυτά τα εκατοντάδες χρόνια. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο για τη χώρα, καθώς εάν φτάσαμε σε αυτό το σημείο χρησιμοποιώντας το μισό μας συλλογικό ταλέντο, περιμένετε απλώς να δείτε πού μπορούμε να φτάσουμε χρησιμοποιώντας το 100% - και το λέω αυτό εντελώς σοβαρά", καταλήγει. 

  Διαβάστε ακόμη:

  * Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  * Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

  * Buffett: Η αποτυχία δεν είναι αποτυχία

  * Buffett: Πώς να μεγαλώσετε ισορροπημένα παιδιά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ