Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 19:37

  Υποδείξεις και απειλές από τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

  Υποδείξεις και απειλές από τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υποδείξεις και συμβουλές προς τη χώρα μας, αλλά και τις γνωστές απειλές, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιτρέψει σε άλλες χώρες να την εκμεταλλεύονται για τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια και φιλοδοξίες.

  Αντίθετα, η Ελλάδα θα πρέπει να ενεργεί με βάση την κοινή λογική και να σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και νομοθεσίες και τα δικαιώματα της Τουρκίας, δήλωσε ο Σεντόπ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

  "Ανίκανοι πολιτικοί προσπαθούν να καλύψουν τις αποτυχίες τους στην εγχώρια πολιτική με παράλογες και καιροσκοπικές κινήσεις στη διεθνή σκηνή", δήλωσε.

  Ο Σεντόπ υπογράμμισε ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες αυτών των πολιτικών απειλούν όλες τις χώρες στην περιοχή, ιδίως την Ελλάδα.

  "Υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για τα εγχώρια πολιτικά τους παιχνίδια και φιλοδοξίες", ανέφερε.  

  Προειδοποίησε μάλιστα τους Έλληνες – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Anadolu – να μην εμπιστεύονται την Γαλλία, αναφέροντας ότι "η Γαλλία δεν έχει στρατιωτικές επιτυχίες στην πρόσφατη ιστορία".

  "Η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει και να γραφτεί με φιλοδοξίες και επιθυμίες", δήλωσε.

  Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της, τα σύνορα της και τη Γαλάζια Πατρίδα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

  Υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοικτή σε διπλωματικές προσπάθειες να διαπραγματευτεί το ζήτημα της Μεσογείου, αλλά αν θέλουν άλλες χώρες να δοκιμάσουν άλλες μεθόδους, η Τουρκία έχει την ισχύ να τις νικήσει.

  "Η Τουρκία έχει την ισχύ να το κάνει. Είναι πολύ πιο δυνατή σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν από 100 χρόνια", δήλωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ