Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 19:02

  Τιχανόφσκαγια: Η Λευκορωσία χρειάζεται να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία

  Τιχανόφσκαγια: Η Λευκορωσία χρειάζεται να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Λευκορωσία δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη Ρωσία και χρειάζεται να έχει καλές σχέσεις με τον εξ ανατολών γείτονά της, δήλωσε σήμερα η εξόριστη ηγέτης της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στην πόλη Κάρπατς της Πολωνίας.

  "Η Ρωσία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή της Λευκορωσίας. Μας ενώνουν εμπορικές σχέσεις. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Ρωσία. Πάντα θα είναι γείτονάς μας και πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις", δήλωσε η Τιχανόφσκαγια.

  Η Τιχανόφσκαγια δήλωσε επίσης ότι κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο μετά την λήξη της θητείας του στις 5 Νοεμβρίου.

  Παράλληλα είπε ότι η Λευκορωσία μπορεί να ζητήσει από άλλες χώρες να ενεργήσουν μελλοντικά ως μεσολαβητές εάν οι πολίτες της χώρας δεν μπορέσουν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

  "Σε μια κατάσταση κατά την οποία δεν θα είμαστε σε θέση να επιλύσουμε από μόνοι μας το πρόβλημα αυτό, ενδεχομένως στο μέλλον μπορεί να ζητήσουμε από άλλες χώρες να ενεργήσουν ως μεσολαβητές σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε η Τιχανόφσκαγια, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση ενδέχεται να αποταθεί ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για βοήθεια εάν η παρούσα ηγεσία της Λευκορωσίας υπερβεί τα όρια στην χρήση βίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ