Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 18:53

  Οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca ενδέχεται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα

  Πτώση για τη μετοχή της AstraZeneca παρά τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca Plc ενδέχεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times που επικαλείται πηγές προσκείμενες σε αυτές τις δοκιμές.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις δοκιμές του πιθανού εμβολίου της εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες.

  Η AstraZeneca δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτό το δημοσίευμα.

  Αναφερόμενος στο "πάγωμα" των δοκιμών ο εκπρόσωπος της εταιρείας Michele Meixell είχε δηλώσει νωρίτερα: "Η τυπική διαδικασία ελέγχου ενεργοποιήθηκε και σταματήσαμε τον εμβολιασμό για να επιτρέψουμε τον έλεγχο των δεδομένων ασφαλείας από μια ανεξάρτητη επιτροπή". Η εταιρία, όπως ανακοίνωσε, εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

  Υπενθυμίζεται ότι  εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

  Η αναστολή των δοκιμών έχει επηρεάσει και άλλες δοκιμές εμβολίων της Astrazeneca όπως επίσης και κλινικές δοκιμές που διεξάγονται από άλλους κατασκευαστές εμβολίων, οι οποίοι αναζητούν σημάδια παρόμοιων αντιδράσεων. 

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες των New York Times ένας από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στην Βρετανία διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού που συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις. Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

  Σύμφωνα με το Stat News, ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * ΠΟΥ: Η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας στις δοκιμές εμβολίων - δεν είναι ασυνήθιστη η διακοπή τους

  * Φάουτσι: Η διακοπή των δοκιμών για το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ατυχής αλλά όχι ασυνήθιστη

  * Εκπρόσωπος Κομισιόν για εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Η ασφάλεια των πολιτών είναι η κορυφαία προτεραιότητα

  * Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ