Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 10:54

  Γαλλία: Πτώση του ΑΕΠ κατά 9% το 2020 προβλέπει η INSEE

  Γαλλία: Εκτίναξη των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας (INSEE) επιβεβαίωσε σήμερα την πρόβλεψη για πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 9% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, όπως γράφει το Reuters.

  Η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει στο 95% των προ της πανδημίας επιπέδων κατά το γ' τρίμηνο και στο 96% το δ' τρίμηνο.

  Στο β' τρίμηνο του 2020, η οικονομική δραστηριότητα ανήλθε στο 81% των προ κορονοϊού επιπέδων.

  Επίσης, σύμφωνα με την INSEE, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% στο β' τρίμηνο μετά την πτώση της κατά 2% στο α' τρίμηνο.

  Η γαλλική οικονομία υπέστη την μεγαλύτερη συρρίκνωση στην ιστορία της στο β΄ τρίμηνο εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

  Αν και η πτώση 13,8% του ΑΕΠ ήταν χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν, η αβεβαιότητα αναφορικά με την κατάσταση υγείας αυξάνεται ξανά και οδήγησε την στατιστική υπηρεσία να μετριάσει τις εκτιμήσεις για την ανάκαμψη.

  Η Insee δηλώνει ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου δείχνουν την κλίμακα των μέτρων στήριξης που έχει λάβει η γαλλική κυβέρνηση.

  Ενώ η οικονομική δραστηριότητα μειώθηκε σχεδόν 14% στο τρίμηνο, τα έσοδα των νοικοκυριών μειώθηκαν ελαφρώς περισσότερο από το 2%, έχοντας τη στήριξη διαφόρων μηχανισμών, όπως τη χρήση συστημάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας.

  Η απασχόληση θα παραμείνει σταθερή στο β΄ μισό του έτους αλλά το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με την Insee.

  Στο γ΄ τρίμηνο η Insee αναμένει ισχυρή διψήφια ανάκαμψη της οικονομίας, κατά 17%.

  Μετά την ανάκαμψη, η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει ανοδικά αλλά ο ρυθμός της θα είναι χαμηλότερος μέχρι το τέλος του έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ