Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 22:11

  S&P: Αναβάθμισε την Αργεντινή στο 'CCC+' από 'SD', σταθερό το outlook

  S&P: Αναβάθμισε την Αργεντινή στο 'CCC+' από 'SD', σταθερό το outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η S&P Global Ratings αναθεώρησε σήμερα τις μακροπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις σε ξένο και εγχώριο νόμισμα για την Αργεντινή στο 'CCC+' από 'SD' προηγουμένως. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι το outlook στις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις είναι σταθερό.

  Αναβάθμισε επίσης τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις στο 'C' από 'SD'.

  Η Αργεντινή ολοκλήρωσε την πολύπλοκη αναδιάρθρωση σε 66 δισ. δολ. χρέους σε ξένο νόμισμα και σε ξένο δίκαιο και σε πάνω από 40 δισ. δολ. χρέους σε ξένο νόμισμα στο εγχώριο δίκαιο, αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος.

  Όπως επισημαίνει, και οι δύο αναδιαρθρώσεις προβλέπουν μικρή μείωση της ονομαστικής αξίας αλλά - και αυτό είναι πιο σημαντικό - σημαντική μείωση στο κουπόνι και ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας σημαντικό δημοσιονομικό χώρο.

  Αυτό το σημαντικό βήμα, προσθέτει η S&P Global Ratings, δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση της χώρας να δρομολογήσει ένα ευρύτερο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην εποχή της πανδημίας, αλλά και να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να τακτοποιήσει τις καθυστερούμενες οφειλές με τη λέσχη του Παρισιού.

  Αναφέρει τέλος ότι το σταθερό outlook ισορροπεί τους κινδύνους που προέρχονται από τις υφιστάμενες μακροοικονομικές προκλήσεις – τον υψηλό πληθωρισμό, την χαμηλή ανάπτυξη, τις μεγάλες δομικές δημοσιονομικές ανισορροπίες, τις υψηλές χρηματοδοτικές ανάγκες και τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις αγορές ξένου συναλλάγματος – έναντι ενός ευνοϊκού προφίλ για την εξόφληση των χρεών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ