Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 00:05

  Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου

  Buffett: Θα με διαδεχθεί αυτός που δεν θα έχει πρόβλημα να δωρίσει τα χρήματα μου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διαδοχή του Warren Buffett στη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του ήταν ανέκαθεν ένα "καυτό" θέμα για τα ξένα μίντια. Για το θέμα είχε μιλήσει ο ίδιος ο Buffett, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, κάποιες προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν.

  Με αφορμή τα 90α του γενέθλια, το Forbes συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ομιλίες που πραγματοποίησε ο Buffett στα Forbes 400 Summit με τους σημαντικότερους φιλανθρώπους του πλανήτη που έλαβαν χώρα τα τελευταία 9 χρόνια και έφτιαξε 8 video τα οποία παρουσιάζει το Capital.gr, συνεχίζοντας με το δεύτερο που έχει τίτλο "Ο Warren Buffett για τους διαδόχους του".  

  Ο Buffett ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει αλλά και κάθε μετοχή της Berkshire Hathaway θα διατεθούν σε δωρεές. Αλλά όλα αυτά θα γίνουν 10 χρόνια αργότερα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαχείριση της περιουσίας του.

  "Έχω 10 υπέροχα εγγόνια, πηγαίνουμε στο Dairy Queen, αλλά δεν μπορώ να τους υπαγορεύσω τι χυμό θα πάρουν ή ο,τιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να διακρίνω ποιο από όλα θα πρέπει σε 40 χρόνια να έχει δισεκατομμύρια υπό τον έλεγχό του για να δωρίσει", είπε ο Buffett. "Η πιθανότητα να είναι οι πιο λογικοί άνθρωποι που θα θέλουν να δωρίσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις γενιές από σήμερα είναι πάρα πολύ απομακρυσμένη".

  Είπε, μάλιστα, αστειευόμενος πως "όσο και να πιστεύω στην ικανότητά μου να σκέφτομαι 'έξω από το κουτί', όταν το κουτί θα ναι δυο μέτρα κάτω από τη γη, θα μου είναι κάπως δύσκολο να το κάνω".

  Ο Buffett πιστεύει στο να γνωρίζει τους ανθρώπους που θα δώσουν τα χρήματα, να γνωρίζει σε τι πιστεύουν, τι ενέργεια αφιερώνουν, εάν θα βάλουν δικά τους χρήματα, που πηγαίνουν τα χρήματα και να φέρνουν εις πέρας τη δουλειά. Διότι σε 30 με 50 χρόνια από σήμερα θα υπάρχει άπειρος πλούτος στις ΗΠΑ και εκείνοι θα μπορούν να κοιτάξουν τα προβλήματα εκείνης της στιγμής και να βρουν τους ανθρώπους που θα έχουν εκείνη τη στιγμή την ικανότητα να κάνουν κάτι να κάνουν κάτι για αυτά και μετά θα μπορούν να τα χρηματοδοτήσουν.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Buffett: Δείξε μου τον ήρωά σου, να σου πω ποιος είσαι

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ