Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 14:10

  Σουηδία: Ενισχύει το κράτος πρόνοιας με επιπλέον 2,3 δισ. δολάρια στις περιφέρειες

  Σουηδία: Ενισχύει το κράτος πρόνοιας με επιπλέον 2,3 δισ. δολάρια στις περιφέρειες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η σουηδική κυβέρνηση συμφώνησε να προσφέρουν επιπλέον κεφάλαια 19,7 δισ. κορόνων (2,3 δισ. δολαρίων) στο επόμενο έτος, για να βελτιώσει την περιφερειακή υγειονομική περίθαλψη και την προστασία των ηλικιωμένων.

  Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η οποία θα παρουσιαστεί στη Βουλή στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει οι στοχευμένες δαπάνες για τους ηλικιωμένους να ανέλθουν στα 8,7 δισ. κορόνες.

  "Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην φροντίδα ηλικιωμένων στη Σουηδία που έχει γίνει ποτέ", ανέφερε ο πρωθυπουργός Stefan Lofven, ο οποίος προηγουμένως είχε παραδεχθεί ότι η χώρα θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων στην αρχή της πανδημίας.

  Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη μια παράταση του πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων έναντι του κορονοϊού, για όσες επιχειρήσεις έχουν χάσει το 30% των εσόδων τους τουλάχιστον, στη διάρκεια του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου.

  Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη Σουηδία είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους Σκανδιναβούς γείτονές της, παρότι μικρότερος σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Ισπανία.

  Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους αφορούν ηλικιωμένους, περιλαμβανομένων πολλών τροφίμων οίκων ευγηρίας.

  Περίπου 5.800 Σουηδοί έχουν πεθάνει, σε σχέση με σχεδόν 340 πολίτες της Φινλανδίας, η οποία έχει περίπου τον μισό πληθυσμό από τη γείτονά της.

  Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Λεβέν έχει δεχτεί έντονη κριτική επειδή δεν προστάτεψε τους ευάλωτους πολίτες της στη διάρκεια της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ