Συνεχης ενημερωση
Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, σε μια σπάνια δημόσια δήλωσή της, υπερασπίστηκε χθες Παρασκευή τον σύζυγό της, τον οποίο, σύμφωνα με την ίδια, κατηγόρησαν αδίκως ότι χαρακτήρισε "χαμένους" τους Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, για να τιμηθεί η συμπλήρωση 100 ετών από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ακυρώσει την περιήγηση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει σε αμερικανικό νεκροταφείο κοντά στο Παρίσι, εξηγώντας τότε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη την επίσκεψη.
Σύμφωνα όμως με το περιοδικό The Atlantic, ο Τραμπ δεν είχε πάει απλούστατα διότι δεν ήθελε.
"Γιατί πρέπει να πάω σε αυτό το νεκροταφείο; Είναι γεμάτο χαμένους", είχε πει σε μέλη της ομάδας του, κατά το περιοδικό, το οποίο επικαλείται πολλές πηγές, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.
"Το άρθρο του The Atlantic δεν είναι αληθές", έγραψε η Μελάνια Τραμπ στο Twitter. "Οι καιροί έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι όταν πιστεύουμε πάνω από όλους ανώνυμες πηγές, των οποίων κανείς δεν γνωρίζει τα κίνητρα. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι ακτιβισμός. Και δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στους πολίτες του μεγάλου έθνους μας", κατήγγειλε η ίδια.
Και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε την Πέμπτη να διαψεύσει το άρθρο του περιοδικού, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις "αξιοθρήνητων ανθρώπων χωρίς αρχές" και "ψευτών".
"Το The Altantic, όπως τα περισσότερα περιοδικά, πεθαίνει. Οπότε εφευρίσκουν ψευδείς ιστορίες για να προσελκύσουν την προσοχή", σχολίασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος στο Τwitter.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταφερθεί δημόσια εναντίον της ιδιότητας του ήρωα του πολέμου του Βιετνάμ που αποδιδόταν στον θανόντα πρώην γερουσιαστή Τζον Μακέιν, άλλοτε πιλότο μαχητικού που είχε αιχμαλωτιστεί και βασανιστεί κατά τη διάρκεια της κράτησής του για πέντε χρόνια.
"Είναι ήρωας επειδή τον έπιασαν αιχμάλωτο. Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν τους έπιασαν αιχμάλωτους", είχε πει ο τότε υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία.
Δεν θα κλείσει την εφημερίδα του στρατού
Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε από Αμερικανούς βουλευτές, ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα κλείσει η εφημερίδα Stars and Stripes του αμερικανικού στρατού, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος το Πεντάγωνο.
"Οι ΗΠΑ ΔΕΝ θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση του περιοδικού @starsandstripes όσο είμαι εγώ επικεφαλής", τόνισε ο Τραμπ στο Twitter. "Θα συνεχίσει να είναι μια καταπληκτική πηγή πληροφοριών για τον Μεγάλο Στρατό μας!", πρόσθεσε.
Η ανεξάρτητη στρατιωτική εφημερίδα αναμενόταν να αναστείλει την έκδοσή της στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότησή της.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περισσότεροι από δέκα βουλευτές των Δημοκρατικών απηύθυναν επιστολή στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ζητώντας του να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
02:00 "Κατέρρευσε" η European Super League, αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες
-
01:01 ΗΠΑ: Ένοχος ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
-
00:05 Πεδίο δόξης λαμπρόν
-
00:05 Η Δημοκρατία, η Αυγή και οι λοιμωξιολογοι του ΣΥΡΙΖΑ
-
00:05 Πώς το γερμανικό πολιτικό σύστημα έγινε άνω κάτω εν όψει εκλογών
-
00:03 Τράπεζες και… τραπεζάκια
-
00:03 Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού!
-
00:02 Χωρίς εξαγορές και συγχωνεύσεις, καληνύχτα σας...
-
00:01 Τα "καλύτερα" έπονται, Ταγίπ...
-
20/04 Καναδάς: Το εμβόλιο της AstraZeneca εγκρίθηκε για τους άνω των 45 ετών στο Κεμπέκ
-
Γερμανικός Τύπος: Σιώπησε ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας
-
Πώς θα κινηθεί ο εμβολιασμός το επόμενο δίμηνο, οι δόσεις που περιμένουμε
-
Η καναδική Alamos Gold ζητά ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την Τουρκία
-
ΝΑΤΟ: Η Πολωνία έστειλε στρατιώτες στην Τουρκία για περιπολίες στην Αν. Μεσόγειο
-
Ο Νίκος Δένδιας κατέδειξε στην Άγκυρα την αποτυχία της γερμανικής διαμεσολάβησης
-
Οι προλετάριοι έχουνε ελπίδα...
-
Πόσους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ανοίξει φέτος η εφορία
-
Δεύτερο limit down για την Πειραιώς
-
Υποχρεωτικές προσωρινές συντάξεις για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις
-
Απεβίωσε ο Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ
-
Οι προλετάριοι έχουνε ελπίδα... (156)
-
Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου - "Φρένο" στις υπερτοπικές μετακινήσεις το Πάσχα (43)
-
Κορονοϊός: 3.789 νέα κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι - Εκτίναξη του ιικού φορτίου στην Αττική (+171%) (33)
-
Ο Νίκος Δένδιας κατέδειξε στην Άγκυρα την αποτυχία της γερμανικής διαμεσολάβησης (30)
-
ΠΟΕΔΗΝ κατά καθηγητή Βασιλακόπουλου για τα περί "χαμηλού μορφωτικού επιπέδου" των υγειονομικών (29)
-
Τα "καλύτερα" έπονται, Ταγίπ... (25)
-
Παγώνη: Περίπου το 50% των νοσηλευομένων είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί (17)
-
Δεύτερο limit down για την Πειραιώς (16)
-
Πώς θα κινηθεί ο εμβολιασμός το επόμενο δίμηνο, οι δόσεις που περιμένουμε (15)
-
Πόσους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ανοίξει φέτος η εφορία (14)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
