Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Αυγ-2020 17:22

  ΗΠΑ: Μικτή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Μικτή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρή βελτίωση κατέγραψε η ψυχολογία των Αμερικανών καταναλωτών τον Αύγουστο, παρά τον υψηλό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

  Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 74,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 72,5 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο. Η μέτρηση ήταν καλύτερη από την προκαταρκτική ανάγνωση του δείκτη που έκανε λόγο για οριακή βελτίωση στις 72,8 μονάδες, αλλά και υψηλότερη των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 72,9 μονάδες.

  Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών πάντως εξακολουθεί να απέχει 17,5% από το επίπεδο όπου βρισκόταν τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

  Η μικρή βελτίωση της ψυχολογία των καταναλωτών στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν λιγότερο για τις προοπτικές της οικονομίας το επόμενο έτος, αν και οι προσδοκίες τους δεν έχουν επανέλθει στα προ εξαμήνου επίπεδα όποτε ήταν πιο αισιόδοξοι, επισημαίνει ο Richard Curtin, επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας.

  "Το συναίσθημα των καταναλωτών παραμένει στο ίδιο εύρος που κυμαίνεται τους τελευταίους πέντε μήνες", σημείωσε π Curtin, προσθέτοντας ότι η μέτρηση του Αυγούστου ήταν μόλις 0,4 μονάδες υψηλότερου του μέσου όρου για την περίοδο Απριλίου - Ιουλίου.

  Όσον αφορά τον δείκτη των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, βελτιώθηκε ανεπαίσθητα στις 82,9 μονάδες τον Αύγουστο από τις 82,8 μονάδες τον Ιούλιο. Η προκαταρκτική μέτρηση ήταν στις 82,5 μονάδες.

  Τέλος, ελαφρώς βελτιωμένη είναι η τελική μέτρηση του υποδείκτη των μελλοντικών προσδοκιών, για το επόμενο εξάμηνο, που ανήλθε στις 68,5 μονάδες από τις 65,9 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, έναντι των 66,5 μονάδων που ήταν η προκαταρκτική εκτίμηση.

  "Παρότι αναμένεται σημαντική βελτίωση των καταναλωτικών δαπανών από τα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, η βελτίωση αυτή θα επιβραδυνθεί όσο πλησιάζει το τέλος του έτους αν δεν υπάρχει πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη για την άμβλυνση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι μικρές επιχειρήσεις αλλά και οι τοπικές κυβερνήσεις”, επισημαίνει ο Curtin.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ