Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Αυγ-2020 22:27

    Κορονοϊός: Μόνον σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορούν να συντηρηθούν τα εμβόλια των Moderna, BioNTech και Pfizer

    Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V θα καταστήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στη χώρα σε 10-12 μήνες
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τα υποψήφια, πειραματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού τα οποία αναπτύσσουν οι εταιρείες Moderna, BioNTech και Pfizer απαιτούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για τη δυνατότητα μαζικής διανομής και χρήσης τους, ακόμη και αν εγκριθούν ως αποτελεσματικά για τη μάχη κατά του νέου ιού.

    Η μετοχή της υποχωρούσε κατά 3,6% νωρίτερα σήμερα, μετά το ράλι της Τετάρτης, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι άνθρωποι άνω των 55 ετών που πραγματοποίησαν το εμβόλιο ανέπτυξαν αντισώματα εξουδετέρωσης του κορονοϊού.

    Η μετοχή της Pfizer σημείωνε μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,5%, ενώ εκείνη της BioNTech κατέγραφε απώλειες 4,3%.

    Επιτελικά στελέχη των Moderna και Pfizer δήλωσαν σε αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ότι το μεν mRNA-1273, υποψήφιο εμβόλιο της Moderna, απαιτεί θερμοκρασία συντήρησης στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα υποψήφια εμβόλια των BioNTech και Pfizer, BN1162b2 και BNT162b2, χρειάζονται συνθήκες συντήρησης στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου, όπως σημειώνει ο ιστότοπος MarketWatch.

    "Αυτές οι συνθήκες συντήρησης θα έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη τη διατήρηση των συγκεκριμένων εμβολίων”, αναφέρουν αναλυτές της SVB Leerink σε σημείωμά τους προς επενδυτές. "Τέτοιες συνθήκες υπάρχουν μόνο σε νοσοκομεία του τριτοβάθμιου τομέα Υγείας και σε εργαστήρια κι έτσι θα απαιτείται να διεξάγονται μαζικοί εμβολιασμοί επί τόπου, ακόμη όμως και έτσι θα καλυπτόταν άμεσα μόνον ένα ποσοστό του πληθυσμού", τονίζουν, μιλώντας κυρίως για τις ΗΠΑ.

    Αξιωματούχοι των CDC ανέφεραν ότι έχουν γνώση του ζητήματος.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ