Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Αυγ-2020 18:31

  Αυστρία-Κορονοϊός: Παρατείνονται έως τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

  Αυστρία-Κορονοϊός: Παρατείνονται έως τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παράταση έως το τέλος του χρόνου της ισχύος των κανονισμών εξαίρεσης για τις ομάδες κινδύνου Covid 19, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ και η υπουργός Εργασίας Κριστίνα 'Ασμπαχερ.

  Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους που ανήκουν σε μια ομάδα κινδύνου για την υγεία παρατείνονταν μέχρι τώρα σε μηνιαία βάση και επρόκειτο να λήξουν στα τέλη Αυγούστου.

  Με την παράταση θα συνεχίσουν να προστατεύονται άνθρωποι με πιστοποιητικό κινδύνου Covid 19 στον χώρο εργασίας, και, εάν δεν είναι δυνατή η λήψη συγκεκριμένων προστατευτικών μέτρων στο χώρο εργασίας ή στην εργασία από το σπίτι, εξακολουθεί να υπάρχει δικαίωμα άδειας μετ' αποδοχών.

  Σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει από τον Μάιο, οι ομάδες κινδύνου περιλαμβάνουν άτομα με "προηγμένες λειτουργικές ή δομικές χρόνιες πνευμονικές παθήσεις που χρειάζονται μόνιμη, καθημερινή, διπλή φαρμακευτική αγωγή", ενώ στις ομάδες κινδύνου εμπίπτουν επίσης άτομα με χρόνια καρδιακή νόσο ή καρκίνο.

  Η έκδοση πιστοποιητικού κινδύνου Covid-19, πέραν των ειδικών ομάδων κινδύνου, επιτρέπεται μόνον "εάν υπάρχουν άλλες σοβαρές ασθένειες με λειτουργικούς ή σωματικούς περιορισμούς", που, σύμφωνα με τον κανονισμό, υποδηλώνουν εξίσου σοβαρή πορεία νόσου του κοροναϊού, ενώ η σχετική απόφαση για την έκδοση αυτού του πιστοποιητικού υπόκειται στην κρίση του γιατρού.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ