Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Αυγ-2020 11:01

  ΕΚΤ: Αυξήθηκαν 3% τα δάνεια προς τα νοικοκυριά και 7% προς τις επιχειρήσεις τον Ιούλιο

  ΕΚΤ: Αυξήθηκαν 3% τα δάνεια προς τα νοικοκυριά και 7% προς τις επιχειρήσεις τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης συνέχισαν καταφεύγουν στις τραπεζικές πιστώσεις τον Ιούλιο, αν και ο ρυθμός αύξησης των δανείων επιβραδύνθηκε από την κορύφωση της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης βρισκόταν σε lockdown την άνοιξη, οι επιχειρήσεις έσπευσαν να κάνουν χρήση της επείγουσας πιστωτικής διευκόλυνσης, και τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις, από κρατικές εγγυήσεις μέχρι πολύ φθηνή χρηματοδότηση από τις κεντρικές τράπεζες, επέτρεψαν στις τράπεζες να συνεχίσουν να προσφέρουν ρευστό.

  Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκε 7% τον Ιούλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χαμηλότερα από την αύξηση 7,1% τον Ιούνιο.

  Ο δανεισμός προς νοικοκυριά διατηρήθηκε σταθερός στο 3% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, υποδηλώνοντας μικρές στρεβλώσεις καθώς τα διάφορα κρατικά σχήματα εγγύησης θέσεων εργασίας διατήρησαν σε χαμηλό επίπεδο την ανεργία και οδήγησαν σε περιορισμένες απώλειες εισοδήματος για τα νοικοκυριά.

  Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος (Μ3) εκτινάχθηκε στο 10,2% τον Ιούλιο από το 9,2% τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 9,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ