Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 12:47

  Kazimir (ΕΚΤ): Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

  Kazimir (ΕΚΤ): Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις που έδωσε η ΕΚΤ τον Ιούνιο, επομένως οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν χρόνο να περιμένουν τα πιο "δύσκολα" στοιχεία, τόνισε το μέλος του δ.σ., Peter Kazimir.

  Η οικονομία της ευρωζώνης φάνηκε αρχικά να ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένας ασθενές ΡΜΙ, υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη παραπαίει και η ευρωζώνη είναι πιθανό να μην ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο.

  "Μου φαίνεται ότι κινούμαστε σύμφωνα με το βασικό σενάριο", ανέφερε στο Reuters ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας. "Έχουμε χρόνο να περιμένουμε τα πιο σοβαρά στοιχεία, τα οποία είναι αξιόπιστα".

  Η ΕΚΤ προέβλεψε ότι το ΑΕΠ τριμήνου θα αυξηθεί 8,3% στο γ΄ τρίμηνο, και αναμένεται να επικαιροποιήσει αυτά τα στοιχεία στη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου.

  Ο Kazimir αναφέρθηκε ακόμη και στο πρόγραμμα μαμούθ της ΕΚΤ για την αγορά assets τονίζοντας ότι μόλις υπάρξει μια κατάλληλη απάντηση από δημοσιονομικής πλευράς, τότε δεν υπάρχει υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό των 1,35 τρισ. ευρώ.

  "Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το πρόγραμμα δουλεύει και ότι μια πολύ κατάλληλη απάντηση στην κρίση", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ