Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Αυγ-2020 19:46

  Καταρίνα Μπάρλεϊ: Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία

  Καταρίνα Μπάρλεϊ: Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά την άρνηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ (CSU) να δέχονται απευθείας πρόσφυγες όσες πόλεις και δήμοι το επιθυμούν, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καταρίνα Μπάρλεϊ επέκρινε τον ρόλο της Γερμανίας στο προσφυγικό πρόβλημα.

  "Η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία είναι λίγο υποκριτική. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι είμαστε τα υποδειγματικά παιδιά στην Ευρώπη", είπε την Τρίτη σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD) η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

  "Το πρόβλημα στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και πάνω από 25 χρόνια, αλλά και στη Γερμανία επίσης, οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά γι αυτό όταν ήρθαν οι πρόσφυγες. Στο παρελθόν, όταν έφθαναν μόνο στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, δεν ενδιέφερε κανέναν στη Γερμανία. Η ισχύουσα νομική πρακτική στην Ευρώπη δεν είναι δίκαιη, διότι πλήττει κράτη με άμεσα εξωτερικά σύνορα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα", τόνισε.

  "Εάν κριθεί αναγκαίο, απαιτείται πρώτα μια συμφωνία μεταξύ μεγάλου αριθμού κρατών. Στο τέλος, μια μόνιμη λύση θα απαιτούσε κάτι περισσότερο από μια συναυλία πολλών μεμονωμένων φωνών", δήλωσε στο ARD η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η οποία τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου της Γκεζίνε Σβαν (επίσης SPD) για την απευθείας οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση των πόλεων και των δήμων που θα δέχονται πρόσφυγες .

  "Δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε καν για το τι γίνεται με την Πολωνία ή τι γίνεται με την Ουγγαρία, αλλά να αναρωτιόμαστε περισσότερο τι γίνεται με τις πόλεις της Πολωνίας; Τι γίνεται με τις ουγγρικές πόλεις; Επειδή οι πολίτες είναι συχνά πολύ πιο μπροστά από την κυβέρνηση", κατέληξε η Μπάρλεϊ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ