Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Αυγ-2020 13:15

  Finnair: Περικόπτει 1.000 θέσεις εργασίας για να εξοικονομήσει κόστος

  Finnair: Περικόπτει 1.000 θέσεις εργασίας για να εξοικονομήσει κόστος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο φιλανδικός εθνικός αερομεταφορέας Finnair σχεδιάζει να περικόψει μέχρι 1.000 θέσεις εργασίας ή περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού, προκειμένου να επιδιώξει περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους σε όλες τις δραστηριότητές της, συμπλέοντας με τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο που προχωρούν σε περικοπές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

  Η Finnair ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσωρινές απολύσεις για χιλιάδες ανθρώπους στη Φινλανδία, όπου απασχολεί 6.200 άτομα.

  Όπως τόνισε έχει αυξήσει τον στόχο για την μείωση του κόστους ετησίως στα 100 εκατ. ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ μετά από μια αναθεώρηση των πιθανών εξοικονομήσεων σε τομείς όπως ο ΙΤ, το real estate, η ενοικίαση και πώληση αεροσκαφών.

  "Τα έσοδά μας έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας, και κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες αυτής της πτώσης, φαίνεται ότι επιμένουν περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Topi Manner.

  Η εταιρεία τόνισε πως η εξ αποστάσεως εργασία και η υποχώρηση των επαγγελματικών ταξιδίων θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ