Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Αυγ-2020 12:52

  Ιράν: Κάνει λόγο για "εποικοδομητικές" συνομιλίες της με τον επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας

  Ιράν: Κάνει λόγο για "εποικοδομητικές" συνομιλίες της με τον επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ιράν και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) είχαν σήμερα "εποικοδομητικές" συνομιλίες, δήλωσε ο διευθυντής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας μέσα σ' ένα πλαίσιο εντάσεων οι οποίες συνδέονται με την αμερικανική προσπάθεια να επιβληθούν και πάλι οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν.

  "Οι σημερινές συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές", δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί αφού συνάντησε τον γενικό διευθυντή της IAEA Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν. "Αποφασίσθηκε η υπηρεσία να συνεχίσει το έργο της με επαγγελματικό και ανεξάρτητο τρόπο και το Ιράν επίσης να ενεργήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του", πρόσθεσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

  "Θα αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ιράν και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας", υπογράμμισε ο Σαλεχί.

  Ο Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι διαβεβαίωσε από την πλευρά του, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, πως η προσέγγιση της IAEA έναντι του Ιράν, όταν ασκεί πίεση για να έχουν πρόσβαση οι επιθεωρητές σε ύποπτες πρώην πυρηνικές εγκαταστάσεις, δεν έχει πολιτικά κίνητρα.

  "Δεν υπάρχει πολιτική προσέγγιση έναντι του Ιράν ... Υπάρχουν ζητήματα που είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν ... αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια πολιτική προσέγγιση έναντι του Ιράν", δήλωσε ο Γκρόσι αφού συναντήθηκε με τον Σαλεχί.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ