Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Αυγ-2020 18:59

  ΗΠΑ: Κατά της κυβέρνησης Τραμπ στρέφεται η TikTok

  ΗΠΑ: Κατά της κυβέρνησης Τραμπ στρέφεται η TikTok
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η TikTok, η δημοφιλής υπηρεσία σύντομων βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορεύσει την υπηρεσία στις ΗΠΑ.

  Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει με την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος, δίνοντας περιθώριο 90 ημερών στη μητρική εταιρεία της TikTok, την κινεζική ByteDance, για να αποεπενδύσει από περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν τις λειτουργίες της υπηρεσίας στις ΗΠΑ.

  Για την απόφαση του αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας.

  Από την πλευρά της η TikTok υποστηρίζει ότι έχει λάβει "εξαιρετικά μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του στις ΗΠΑ, "χρησιμοποιώντας υποδομές για την αποθήκευση των δεδομένων αυτών εκτός Κίνας". Επίσης έχει διαμορφώσει "εμπόδια με τη χρήση λογισμικού που βοηθούν να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία αποθηκεύει τα δεδομένων των χρηστών από τις ΗΠΑ σε διαφορετικές υποδομές από τα δεδομένα άλλων χρηστών".

  Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι το εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ "παραβιάζει τις δέουσες διαδικασίες προστασίας της Πέμπτης Τροποποίησης", καθώς δεν έδωσε στην εταιρεία "προηγούμενη προειδοποίηση ή την την δυνατότητα ακρόασης".

  Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός κολοσσός Microsoft Corp. έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ. Η Oracle Corp. και η Twitter Inc. επίσης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ