Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Αυγ-2020 17:56

  Αυστρία: Υψηλός και άγνωστος ο αριθμός των θετικών ταξιδιωτών που επιστρέφουν από το εξωτερικό

  Αυστρία: Υψηλός και άγνωστος ο αριθμός των θετικών ταξιδιωτών που επιστρέφουν από το εξωτερικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Επιτελείο Αντιμετώπισης Κρίσεων στη Βιέννη προειδοποιεί σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι οι παραθεριστές που επέστρεψαν από την Κροατία θα μπορούσαν να διαδώσουν μαζικά τον κορονοϊό, καθώς ο αριθμός εκείνων που επιστρέφουν και που είναι θετικοί χωρίς συμπτώματα είναι υψηλός, όπως έδειξαν τα διενεργηθέντα τεστ.

  Σύμφωνα με το Επιτελείο, την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 4.696 ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Κροατία επωφελήθηκαν από τη δωρεάν προσφορά τεστ στο Στάδιο Έρνστ Χάπελ της Βιέννης.

  Από αυτά, 4.107 ευρήματα έχουν ήδη αξιολογηθεί: 4.036 υπήρξαν αρνητικά, 71 ήταν θετικά, ενώ το αποτέλεσμα 589 ευρημάτων εκκρεμεί ακόμη, και όπως τονίστηκε, οι περιπτώσεις δεν θα είχαν ανακαλυφθεί χωρίς τα τεστ, επειδή ήταν ασυμπτωματικές.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο επιπολασμός, δηλαδή ο δείκτης για τη συχνότητα μιας ασθένειας, να είναι άνω του 1,7% μεταξύ των τουριστών από την Κροατία, που, σύμφωνα με την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία, είναι περίπου 13 φορές υψηλότερος από εκείνον των θετικών χωρίς συμπτώματα στην Αυστρία (0,15%).

  Στην προειδοποίηση του Επιτελείου Αντιμετώπισης Κρίσεων επισημαίνεται ωστόσο ότι μόνον ένα μικρό μέρος των περίπου 40.000 ταξιδιωτών που επέστρεψαν από την Κροατία μπόρεσαν να υποβληθούν σε τεστ.

  Εάν κανείς αναγάγει τον σημαντικά υψηλότερο επιπολασμό στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι υπάρχει τώρα τεράστια πίεση λοίμωξης στον αυστριακό πληθυσμό, από εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε τεστ αλλά πιθανώς είναι θετικοί ασυμπτωματικοί.

  Όπως σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση, το πόσο υψηλός είναι ο επιπολασμός σε άλλες ομάδες ταξιδιωτών που επιστρέφουν, μπορεί να προσδιοριστεί μόνον μέσω στοχευμένων τεστ.

  Η στρατηγική των τεστ στη Βιέννη περιλαμβάνει επίσης τη συστηματική εξέταση των προσώπων επαφής γενικά, και από το γεγονός αυτό προκύπτει συνήθως ένας μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων στην πρωτεύουσα.

  Στη Βιέννη υπογραμμίζεται ότι με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτονται ασυμπτωματικές περιπτώσεις -- που εν μέρει δεν ανακαλύπτονται στα υπόλοιπα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια.

  Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Αυστρία συνολικά 242 νέα κρούσματα κορονοϊού, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα ανερχόταν σε 3.105.

  Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό 135 άνθρωποι και από αυτούς οι 23 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 725, από την εμφάνιση του ιού στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 25.409 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν διενεργηθεί 1.101.206 διαγνωστικά τεστ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ