Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Αυγ-2020 17:37

  Πήρε την έγκριση η AstraZeneca για δοκιμές του εμβολίου της στη Ρωσία

  Πτώση για τη μετοχή της AstraZeneca παρά τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική AstraZeneca έλαβε κανονιστική έγκριση για τη διεξαγωγή μέρους της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 για το πιθανό εμβόλιο COVID-19 στη Ρωσία, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ρωσικό μητρώο κλινικών δοκιμών την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

  Στη δοκιμή του εμβολίου θα συμμετάσχουν 150 άτομα και θα λάβουν χώρα σε τέσσερις ιατρικές εγκαταστάσεις στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

  Η Μόσχα είχε προηγουμένως συμφωνήσει μια συμφωνία με την AstraZeneca για την παραγωγή του πιθανού εμβολίου, που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στις εγκαταστάσεις της ρωσικής εταιρείας R-Pharm.

  Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτό το καιρό πραγματοποιούνται οι κλινικές δοκιμές σε τελικό στάδιο στην Βρετανία και τη Βραζιλία, σε αρχικό στάδιο στη Νότια Αφρική και ότι σχεδίαζε περαιτέρω δοκιμές σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ιαπωνία.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα κλινικές δοκιμές σε τελικό στάδιο για το δικό της εμβόλιο, ονόματι Sputnik V. Στις δοκιμές αυτές θα συμμετάσχουν 40.000 άτομα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ